Беше една неделя, в която пътувахме от Банско през Велинград за София. Нямахме много време, но не искахме неделята ни да премине само в път, за това потърсихме кратки пътеки за разходка. Трекинг приложението, което използвахме, ни показа няколко маршрута. Ето така се спряхме на Пашови скали. Не бях чувала за мястото и нямах очаквания. По информацията, която имахме, знаехме, че до мястото се стига за около 30 минути, но мисля че ние се справихме за по – малко и то със спирките, които правихме, за да видим дали няма да изскочи някое животно от другата страна на оградата, около която пътеката върви.

Тръгнахме се от Юндолското ханче, където пътят се разклонява. Оставихме колата до една изоставена бензиностанция, от където има табела за Пашови скали. Прекосихме поляната покрай праклисчето и после се влязохме в иглолистна горичка,от където последва лежерна пътека до мястото.

Гледките от високо са невероятни. Един от посетителите на мястото ни каза, че преди е имало табела с изображение и информация какво се вижда от скалата, но ние не намерихме такава. По наши предположения гледката ни включваше селата Света Петка и Абланица, както и части от Пирин, Рила и Родопите.

Маршрутът е кръгов, така че навръщане решихме да вземете пътекава в ляво и да направим кръг.

Ние избрахме да обиколим и не съжалихме- началото на август беше пълно с малини

Пътеката е лека и не се заблуждавайте от туристическите щеки, с които реших да разходя до там.
Ако някой път ви се наложи да минете през Юндола и имате 1 час на разположение или пък малко повече, отбийте се да видите мястото. На нас ни отне около час и половина с всички сбирки за малини по пътя ❤️

Поздрави,
Д.